Infarom Publishing

Edituri

 
  contact | servicii | index  
   
 
Meniu  
Specificatii tehnice  
Tarife si comisioane  
Distributie  

  
Infarom preia spre tiparire si distributie POD internationala titluri ale editurilor romanesti (carti si reviste), punand la dispozitia acestora experienta sa de 8 ani in sistemul de publicare print on demand international.
   Toate editurile pot beneficia acum de distributia internationala prin Ingram Book Group (numarul 1 mondial in industria cartii), precum si prin alti distribuitori si retaileri importanti, operand pe piata cartii din SUA, Anglia, Uniunea Europeana, Canada si Australia.
   Avantajele principale ale sistemului POD sunt:
   - nu se fac stocuri (cartea este intai comandata, apoi tiparita, incepand de la 1 bucata);
   - expunerea titlurilor este masiva, datorita sistemului de afiliere pentru retailerii web;
   - titlurile sunt insotite in sistem de codificarea BISAC a subiectului si apar in cataloagele distribuitorilor si retailerilor;
   - nu aveti grija livrarii si nu platiti costurile de expeditie, pentru cartile vandute in sistem;
   - puteti comanda carti pentru nevoile locale sau clientii proprii, la pretul de productie, in orice cantitate, incepand cu 1 bucata;
   - Infarom si partenerul sau extern Ingram gestioneaza orice comanda pentru clientii dvs. din tara sau strainatate (plasare, tiparire, livrare directa de la unitatea de tiparire);
   - calitatea tiparului este ireprosabila, fiind realizat pe masini POD de ultima generatie.

   Puteti introduce in sistem titluri in limbi straine de larga circulatie (engleza, franceza, spaniola, germana) sau romana (avand ca target al distributiei comunitatile romanesti din strainatate, sau pentru nevoile locale cu tiraje mici). Infarom incurajeaza editurile sa efectueze traduceri (in special in limba engleza) ale lucrarilor autorilor romani, pentru a fi publicate in sistem POD in strainatate, beneficiind de o piata mult mai vasta decat cea locala.
Infarom asigura la cerere si servicii de traducere specializata si corectare nativa de limba engleza.
   Infarom are parteneriate inclusiv cu distribuitori care furnizeaza titluri in reteaua de librarii ale campusurilor colegiilor si universitatilor din SUA, precum si bibliotecilor scolare si academice. Daca sunteti o editura cu profil scolar/academic, titlurile dvs. introduse in sistem pot beneficia de o vasta piata de profil.

   Colaborarea Infarom cu editurile cedente de titluri se deruleaza in baza unui contract de tiparire si distributie POD si are urmatoarele caracteristici de baza:
     - comisionul Infarom este 5% din pretul de catalog, iar comisionul editurii cedente este 20% din pretul de catalog al cartilor vandute.
  
 - editura cedenta alege pentru fiecare titlu discountul oferit distribuitorului principal Ingram, intre 40 - 55% (este recomandat discountul maxim, pentru atingerea mai multor niveluri de distributie/revanzare);
    - editura cedenta stabileste teritoriile de distributie si preturile de catalog pentru diversele piete de distributie (EUR, GBP, USD, CAD, AUD), fiind obligatoriu un pret de catalog minim egal cu C/(75% - D), unde C este costul unitar de tiparire (conform tabelului din pagina Comisioane), iar D discountul Ingram. Exemplu: pentru o carte standard (interior alb-negru, coperta color) de 6 x 9 inci, 150 de pagini, cu un discount Ingram D = 55%, trebuie stabilit un pret de catalog de minim $3,78/20% = $18,90. Pentru un pret de catalog de $25, comisionul editurii cedente rezultat din vanzarea unui exemplar este: $25 x 20% = $5.
   - Infarom nu opereaza modificari in fisierele finale inaintate;
   - titlurile nu sunt supuse tarifelor pre-press (ci doar tarifelor de setare POD), fiind introduse in sistem asa cum sunt preluate de la editura cedenta;
   - titlurile sunt publicate sub imprintul editurii cedente, iar numele acesteia ca producator si detinator al drepturilor asupra lucrarii apare in descrierea titlului;
   - raportul vanzarilor se trimite lunar (cu exceptia lunilor in care nu au existat vanzari), iar plata se face in RON;

  
   Puteti seta titluri POD doar pentru comenzile dvs. directe si clientii proprii (fara distributie). Livrarea se face direct de la unitatea de tiparire (Anglia, SUA sau Australia), la adresa indicata de dvs. (se percep taxe de transport international).
 

  
Fisierele trimise pentru fiecare titlu inregistrat trebuie sa respecte intocmai specificatiile tehnice POD, care sunt diferite de cele specifice tiparirii offset. 
   In urma primirii formularului de inregistrare din aceasta pagina, veti primi confirmarea inregistrarii, un cod de editura-partenera, modelul de contract si manualul de operare POD, precum si instructiuni privind trimiterea titlurilor si a fisierelor. Va rugam completati formularul fara diacritice. Pentru orice detalii si intrebari, va rugam sa ne contactati.

  

Inregistrare editura

   Societatea*    Adresa*
   Localitate*   Judet*   Cod postal*
   Nr.Reg.Com.*   CUI* 
   IBAN   Banca
   Persoana de contact*   Telefon*
   E-mail*   Rescrieti e-mail*
   Pagina web (optional)

   Numarul mediu de titluri publicate anual*
   Genurile literare in care publicati
   Limbile in care intentionati sa publicati in sistem POD*:
   romana   engleza  franceza spaniola  germana  altele  

 

 

 
  contact | ajutor | servicii | index