Infarom Publishing

Etapele publicarii

 
  contact | ajutor | servicii | index  
   
 
Meniu  
Instructiuni autori
Moduri de publicare  
Resurse  
Specificatii tehnice  
Tarife si comisioane  
Trimiteti materialul  
Proiecte  

 


  

   1) Primul pas este inregistrarea ca autor, prin formularul din pagina Trimiteti materialul. In urma inregistrarii, veti primi Manualul de operare POD si Contractul general de publicare, care trebuie printat in patru exemplare si semnat; doua exemplare contrasemnate se remit autorului. Pentru fiecare titlu publicat, se incheie un act aditional la contractul general, cu specificatiile titlului respectiv. 
  
   2) Odata ce manuscrisul dvs. este editat sub forma unui fisier Word (sau PDF, daca ati optat pentru publicarea in regie proprie), il puteti trimite ca material propus spre publicare, prin formularul din pagina Trimiteti materialul
   Echipa editoriala il va studia si va va contacta intr-un interval de 2 - 15 zile, comunicandu-va daca materialul a fost acceptat sau nu. In caz de acceptare, vi se va comunica modul de publicare agreat de editura pentru titlul respectiv (clasic sau POD, sub unul din cele doua imprinturi - Infarom sau I.A.F.C.R.) si veti primi sugestii editoriale, de finalizare/editare a manuscrisului si detalii privind procesul de publicare. Odata cu acceptul preluarii,
vi se vor atribui unul sau doua coduri ISBN provizorii (dupa cum intentionati publicarea in format clasic si/sau ebook).

   3) Dupa finalizarea manuscrisului, trimiteti noul document Word editurii. Fisierele care nu respecta specificatiile tehnice vor fi revizuite si trimise din nou de catre autor. Din momentul primirii documentului final, titlul dvs. intra in procesul de verificare corectiva (cu exceptia titlurilor publicate in modul POD-IAFCR sau in regia autorului), care poate dura intre 3 - 30 zile, in functie de continutul, complexitatea, limba si volumul textului. 

   Daca titlul a fost acceptat pentru publicarea clasica, editura preia in continuare intregul proces de pre-press si publicare, fara participarea autorului. Daca titlul va fi publicat in sistem POD, autorul trebuie sa aiba in vedere si pasii urmatori.

   4) Dupa incheierea primei verificari corective, rezultatul acesteia (document editat in modul "track changes" de catre editorul-corector) impreuna cu pagina de copyright, se inainteaza autorului in vederea acceptarii/respingerii modificarilor sugerate si executarii fisierului final al interiorului. De asemenea, veti fi directionat catre un formular in care trebuie sa inscrieti datele finale ale titlului (date de identificare, specificatii tehnice, optiuni de publicare si distributie, servicii solicitate, etc.)

   5) Editura obtine descrierea CIP de la Biblioteca Nationala (pentru titlurile in lb. romana, cu exceptia celor publicate in regia autorului) si realizeaza pagina de copyright (care contine caseta editurii, descrierea CIP, nota copyright), care va fi inaintata autorului pentru includere in documentul final al interiorului.

   6) Dupa executarea fisierelor finale, acestea se trimit editurii. In urma verificarilor corective succesive ulterioare (gratuite), fisierul interiorului cartii se modifica conform sugestiilor editoriale si se retrimite de catre autor editurii. Cand fisierul ajunge in forma finala care nu mai necesita corectare, procesul de verificare corectiva se incheie. Din acest moment puteti trece la realizarea fisierelor finale, conform specificatiilor tehnice. Aceste fisiere pot fi realizate pe cont propriu sau puteti colabora cu o persoana calificata (editor, designer, etc.). Daca realizati fisierul copertii pe cont propriu, editura va efectua pentru dvs. calculatia latimii cotorului, in functie de numarul final de pagini.

   7) Editura stabileste un pret de catalog al titlului, in functie de mai multe criterii tehnice si de piata; se stabileste un pret de catalog pentru fiecare piata internationala si locala (in USD, EUR, GBP, AUD, CAD si RON); pretul este supus aprobarii autorului; orice discount de distributie si comision ulterior vor fi aplicate pretului de catalog.
   Dupa achitarea tarifelor de setare si ale serviciilor pre-press solicitate, editura inainteaza fisierele finale aggregatorului sau/si unitatilor de tiparire locale pentru realizarea matritei de tipar si generarea copiei de verificare. Procesul dureaza intre 7 - 15 zile lucratoare.

   8) Dupa ce setarea POD este finalizata, veti primi prin curier copia de verificare, in 7 - 12 zile (cu exceptia titlurilor publicate in mod clasic sau POD-IAFCR). Aceasta este cartea dvs., asa cum a fost realizata conform fisierelor finale trimise. Dupa studierea acesteia, anuntati editura privind acceparea copiei sau respingerea ei. In cazul respingerii, va trebui sa refaceti fisierul interiorului si/sau al copertii conform doleantelor dvs. si sa le retrimiteti. In cazul acceptarii, anuntati acest lucru si titlul dvs. va intra in productia POD in 1 - 3 zile lucratoare.

   9) Daca ati optat (si) pentru distributia in strainatate, titlul intra imediat in catalogul digital al aggregatorului, apoi in catalogul digital Ingram, iar in aproximativ 3 - 5 saptamani va fi listat pe site-urile Amazon, Barnes & Noble, Powells si ale altor retaileri online, de unde va fi preluat si de alti re-vanzatori afiliati ai acestor site-uri. Daca ati optat si pentru catalogul tiparit Ingram, noua aparitie va fi publicata si difuzata in aproximativ 2 luni de la includerea in catalogul digital.
   Daca ati optat (si) pentru distributia in Romania, titlul beneficiaza de distributie cu stocuri mici (3 - 10 buc.), in doua etape (pentru reducerea riscurilor de nevandabilitate), astfel: in prima etapa se distribuie prin librariile virtuale, iar daca stocul se epuizeaza intr-un timp acceptabil se poate trece la etapa a doua, de distributie nationala in teritoriu (detalii in sectiunea Distributia locala din pagina Servicii).

   10) Autorul trebuie sa plaseze o comanda directa (la pret de productie) obligatorie de 15 exemplare ale titlului sau, in termen de 1 saptamana de la publicare. Destinatia acestor carti este Depozitul Legal (vezi Legea 111/1995 din pagina Resurse) si fondul de marketing. Comanda directa poate fi combinata cu asigurarea stocului initial de distributie nationala web si a nevoilor proprii ale autorului.

   11) Pe toata durata contractului de publicare, puteti participa pe cont propriu la marketingul titlului dvs., sporind traficul pe paginile care il listeaza si implicit volumul vanzarilor (detalii in sectiunea Marketingul propriu din pagina Instructiuni autori).
   Decontarile privind comisioanele autorului se fac lunar, la cursul valutar din ziua platii. Raportul de vanzari lunar se trimite autorului pe e-mail, in aproximativ 20 zile de la incheierea lunii. Ciclul de incasare al comisioanelor este de 4 luni de la decont (3 luni este perioada necesara colectarii platilor din reteaua de distributie, plus o luna necesara incasarii cecurilor externe emise de unii retaileri). De exemplu, comisioanele autorului pentru vanzarile realizate in luna ianuarie vor fi incasate aproximativ la inceputul lunii iunie si tot asa luna de luna.

   Toate detaliile privind procesul POD si relatia contractuala cu editura se gasesc in documentatia primita de autor in urma inregistrarii. 

   Orice revizuire a titlului este supusa aceluiasi proces de setare. Autorul trimite noul fisier editurii (interior sau coperta) prin formularul on line pus la dispozitie, urmand a fi generata o noua copie de verificare care este trimisa autorului pentru acceptare. Termenele de setare si intrare in productie a titlului revizuit sunt aceleasi ca in cazul unui nou titlu.

 

 
  contact | ajutor | servicii | index