Infarom Publishing

Moduri de publicare

 
  contact | ajutor | servicii | index  

 


  

   Puteti alege dintre mai multe moduri de publicare (cu exceptia modului clasic, care poate fi atribuit numai de editura), in functie de specificul lucrarii dvs., scopurile propuse si bugetul personal alocat publicarii:

1) Modul clasic. Titlurile publicate in mod clasic sunt cele care, in urma analizei echipei editoriale, indeplinesc anumite criterii prestabilite privind continutul, calitatea si potentialul de piata, fiind publicate sub imprintul principal al editurii. Costurile publicarii in mod clasic sunt suportate integral de editura (inlcusiv toate serviciile pre-press), iar titlurile beneficiaza de o distributie extinsa, locala si globala. Drepturile de autor platite sunt 8% din pretul de catalog al titlului.

2) Modul POD cu imprint INFAROM. In acest mod, titlurile sunt publicate sub imprintul principal al editurii, iar autorul participa la costurile de publicare, conform tarifelor din pagina tarife si comisioane. Continutul lucrarii este revizuit in amanunt de editura, iar serviciul de verificare corectiva este obligatoriu. Titlul va purta in pagina de copyright toate inscrisurile editoriale standard privind copyrightul (nota copyright a editurii), catalogarea (ISBN, descriere CIP (pentru lucrarile publicate in lb. romana)) si va beneficia de distributie extinsa, locala si globala. Drepturile de autor platite sunt 12% din pretul de catalog al titlului.

3) Modul POD cu imprint I.A.F.C.R. In acest mod, titlurile sunt publicate sub imprintul I.A.F.C.R. (Infarom's Author Full Content Responsibility), costurile publicarii fiind suportate de editura (autorul poate achita doar comanda obligatorie de 15 exemplare si taxa anuala de catalog digital). Serviciile pre-press sunt optionale, dar fisierele finale trimise de autor trebuie sa respecte specificatiile tehnice din manualul de operare POD. Continutul lucrarii nu este revizuit de editura, fiind publicat in forma in care a fost primit de la autor. Acest aspect este mentionat in pagina de copyright printr-o nota. Numele editurii nu apare pe lucrare decat in caseta descrierii CIP, iar nota de copyright este redactata in numele autorului. Titlurile I.A.F.C.R. beneficiaza de o distributie limitata, doar in Romania. Distributia poate fi extinsa in conditiile in care autorul asigura un stoc minim initial pentru fiecare nou retailer/distribuitor. Drepturile de autor platite sunt 12% din pretul de catalog al titlului.

4) Modul regia autorului. In acest mod, editura produce cartea (seteaza fisierele finale pentru tipar si executa tiparul), fara a o plasa in distributie si nici in catalogul digital. Pentru titlurile in regia autorului, autorul trebuie sa obtina un cod ISBN special de la Biblioteca Nationala. Editura nu intervine in editarea fisierelor finale si nu introduce inscrisuri/note editoriale, actionand doar ca o tipografie. Serviciile pre-press sunt optionale, dar fisierele finale trimise de autor trebuie sa respecte specificatiile tehnice din manualul de operare POD.

Recomandare: Indiferent de modul de publicare ales, recomandam autorilor efectuarea unei verificari corective a continutului de catre unul din filologii nostri. Iesirea pe piata cu o carte care, rasfoita, scoate la iveala greseli gramaticale, ortografice sau de exprimare, sau un mod de exprimare la un nivel sub standardele limbii romane literare, are ca efect nu numai indepartarea potentialului cumparator, dar si afectarea imaginii autorului in mod iremediabil. Recomandarea este valabila in aceeasi masura pentru corectura nativa aplicata titlurilor traduse si publicate in limbi straine.

Atentionare: In cazul in care un material propus nu respecta niste criterii editoriale minimale privind continutul (consistenta logica, mod de exprimare, frecventa de greseli) sau are subiecte prohibite, acesta poate fi refuzat la publicare, indiferent de modul agreat de autor.

In tabelul de mai jos puteti urmari comparativ toate caracteristicile celor patru moduri de publicare, in ceea ce priveste serviciile editoriale si costurile implicate.
     

Mod de publicare

ClasicΉ

POD cu imprint INFAROM

POD cu imprint I.A.F.C.R.

Regia autorului

Servicii editoriale

Editare/tehnoredactare

–

–

–

Conversie PDF

Redimensionare

Verificare corectiva

Traducere

Corectura nativa

Nota copyright editura

–

–

Descriere CIP

–

Cod ISBN editura

–

Distributie in tara

(extinsa)

(extinsa)

(limitata³)

–

Distributie globala

(extinsa)

(extinsa)

–

–

Catalog digital distributie

–

Codificare BISAC catalog

–

–

Setare fisiere finale tipar

Tipar POD distributie

–

Copie verificare

–

–

Comanda obligatorie 15 ex.

–

–

Stoc initial distributie²

–

Revizuire fisier

 

Legenda:
: serviciu obligatoriu, cu costuri suportate de editura
: serviciu optional, cu costuri suportate de autor
: serviciu obligatoriu, cu costuri suportate de autor
– : serviciul nu se aplica

 

Nota explicativa:
1 – Modul de publicare clasic poate fi atribuit doar de catre echipa editoriala, in urma analizarii materialului propus spre publicare.

2 – Pentru fiecare retailer/distribuitor local disponibil, se tipareste un stoc initial minim de 3 exemplare per retailer sau 10 exemplare per distribuitor mic/mediu.
Editura asiguira stocul initial pentru libraria proprie Infarom si retailerul principal Librarie.net. Stocul asigurat de autor devine proprietatea acestuia, iar costul de productie aferent se restituie odata cu plata comisioanelor pentru copiile vandute.
3 – Se asigura distributia prin libraria online Infarom si retailerul Librarie.net si optional prin alti retaileri, in functie de stocul minim initial asigurat de autor. Titlul apare in catalogul digital de distributie si poate fi solicitat de orice distribuitor local.

 

Resurse | Instructiuni | Etapele publicarii | Tarife si comisioane | Trimiteti materialul | Proiecte

 

 

contact | ajutor | servicii | index