Infarom Publishing

Departamentul stiintific

 
  contact | ajutor | servicii | index  
   
 
Meniu  
Instructiuni autori
Resurse  
Specificatii tehnice  
Etapele publicarii  
Moduri de publicare  
Tarife si comisioane  
Trimiteti materialul  
Proiecte  

    Desi editura preia titluri pentru publicare din orice domeniu si orice gen literar, exista un departament specializat in carte tehnica si stiintifica.

   INFAROM incurajeaza publicarea de literatura de specialitate tehnica si stiintifica, in special in urmatoarele domenii: matematica pura si aplicata, inginerie aplicata, in general stiinta aplicata, matematica scolara, pedagogie (adresata elevilor/studentilor sau profesorilor), ghiduri tehnice si practice si orice tip de lucrari academice.
   Doctoranzii care si-au sustinut teza de doctorat isi pot transforma lucrarea intr-o carte care sa le expuna numele si contributiile in medii academice interne si externe si sa le aduca venituri suplimentare.

   Editura INFAROM asigura servicii profesioniste de traduceri in si din limbile engleza si franceza, prestate de traducatori specializati in text tehnic/stiintific, precum si de corectori nativi de limba engleza.

   Editura acorda o atentie sporita tuturor titlurilor tehnico-stiintifice publicate, indiferent de notorietatea autorilor, alocand un timp si buget suplimentar marketingului acestora in mediile publicistice din tara si strainatate.

   INFAROM este recunoscuta in strainatate ca o editura stiintifica viabila, titlurile sale fiind expuse pe site-uri de specialitate, precum si in librariile multor colegii si universitati din SUA si Marea Britanie. INFAROM are parteneriate cu distribuitori internationali specializati in carte scolara si academica. Click aici pentru a vedea intreaga capacitate de distributie.

   Instructiuni tehnice
   Propunerile de titluri tehnico-stiintifice se fac in acelasi mod, prin intermediul site-ului (vezi sectiunea Instructiuni autori). Manuscrisele si fisierele finale trebuie sa indeplineasca aceleasi standarde tehnice descrise in sectiunea Specificatii tehnice, cu urmatoarele cerinte aditionale:
   - Stilul de editare trebuie sa fie specific standardelor aferente domeniului respectiv, in ceea ce priveste continutul, notatiile, referirile, citarile si bibliografia.
   - Pentru matematica se recomanda stilul MAA sau AMS.
   - Pentru domeniile care implica utilizarea pe scara larga a expresiilor matematice, se recomanda editarea manuscrisului in Word, folosid aplicatia integrata MathType; daca manuscrisul este realizat cu programul Scientific Work sau altele similare, documentul propus va fi convertit si trimis in format Word.
   - Se recomanda o prefata, postfata sau un paragraf in introducere care descrie biografia stiintifica a autorului.

   Alte instructiuni pentru autorii de carte tehnico-stiintifica
   - Pentru lucrarile stiintifice ale autorilor debutanti, se recomanda insotirea materialului propus de o recomandare din partea unui cadru universitar in domeniul in care publicati; aceasta recomandare trebuie editata si inclusa in prefata, postfata sau introducerea cartii.
   - Autorilor de culegeri de probleme li se recomanda sa realizeze selectii tematice specifice pentru problemele publicate (nu este indicata selectia aleatorie a problemelor din mai multe domenii ale disciplinei respective). Totodata, trebuie mentionata sursa fiecarei probleme incluse in culegere.
   - Autorii trebuie sa acorde o atentie sporita corecturii personale a greselilor de editare si tastare, care pot cauza intreruperi ale firului logic al in cadrul expunerilor.
   - Pagina de bibliografie trebuie realizata cu atentie si cu responsabilitate, incluzand toate citarile necesare, pentru a nu genera litigii privind drepturile de autor sau intelectuale.

   

 
  contact | ajutor | servicii | index